HIP Ede is niet te missen! Wij zijn te vinden in een prachtig en ruimtelijk pand aan de Beukenlaan 4. HIP Ede biedt huiswerkbegeleiding, studiecoaching, bijlessen, RT, diagnostiek en trainingen. Wij begeleiden basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en studenten van het mbo, van het hbo en van de universiteit.

Rustige werkplekken
Rustige werkplekken

Met de kennis van school en de warmte van thuis, dat is een bekende uitspraak bij instituut HIP. We creëren voor de leerlingen een warme en fijne omgeving, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leerlingen gaan graag naar HIP!

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding van HIP Ede is gericht op leren leren en leren plannen. We geven onze leerlingen handvatten mee, zodat ze het in de toekomst zelfstandig kunnen. De Peperklip helpt ons om vlot te bepalen welke manieren van leren bij onze leerlingen passen.
Naast het leren leren en leren plannen controleren we het huiswerk en kunnen leerlingen altijd hun inhoudelijke vragen stellen. Ons streven is om de leerlingen met een lege agenda naar huis te sturen!

Bijlessen

De bijlessen bij HIP Ede zijn altijd op maat. Wij kijken naar de leervoorkeuren van onze leerlingen en spelen hierop in. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven.

Bijlessen en RT basisschool

Onze Remedial Teachers en orthopedagogen staan klaar om basisschoolleerlingen te begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hulp bij het rekenen, lezen, het spellen, schrijven of bij het begrijpend lezen. Ook als je extra oefening nodig hebt voor de cito of de NIO of hulp nodig hebt bij het omgaan met je dyslexie kan je op HIP terecht.

We gaan in overleg met de leerlingen en hun ouders, zodat we begeleiding op maat kunnen bieden.

Leerlingen checken zich altijd in bij de vestigingsmanager
Leerlingen checken zich altijd in bij de vestigingsmanager

Instituut HIP

Al jaren staat Instituut HIP bekend om kwaliteit. We bieden intensieve en betrokken begeleiding. We hebben een persoonlijke band met onze leerlingen en we behalen fantastische resultaten. Kom je dat een keer ervaren op een proefdag of tijdens een proefles?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsafspraak of voor meer informatie. Binnenlopen op de Beukenlaan kan natuurlijk ook. We werken nooit met een wachtlijst!

Volg jij ons al op Facebook?

Recensies

Wat fijn dat ik nog zo snel een aantal examentrainingen kon volgen en wat een luxe dat ik 1 op 1 de aandacht had. Ik realiseer me dat dit niet altijd zo is, maar voor mij was het heel prettig. Ook vond ik het heel positief dat ik 3 x dezelfde begeleider had. Ik zal jullie zeker aanraden bij anderen. Ook de lunch was heerlijk.

(4VMBO kader) – examentraining EN, ECO en NE
Ik ben enorm blij dat ik voor de examentrainingen bij HIP Ede heb gekozen, want het heeft me enorm geholpen. Doordat er in kleine groepen werd gewerkt, heb ik veel individuele uitleg gekregen. Dit gaf me niet alleen meer zelfvertrouwen, het zette ook de puntjes op de i betreft mijn kennis over een aantal vakken. Het resultaat is dan ook dat ik met vlag en wimpel ben geslaagd. Ik kan het iedereen aanraden!

Doortje (6VWO) – examentraining GS, M&O en ECO.
In april 2016 heb ik de eer gehad om als één van de eerste studenten in Ede gebruik te kunnen maken van de diensten van Diete. Gedurende mijn studie ben ik voor mijzelf begonnen als filmmaker, heb hierdoor vertraging opgelopen en afgelopen juli ben ik dan eindelijk na 7 jaar afgestudeerd. Ik was al halverwege mijn proces toen ik het niet meer zag zitten en ik Diete in de arm heb genomen. Zij heeft mij vanaf hier perfect begeleid door structuur te brengen in mijn scriptie, een uitgebreide planning te maken, met een kritische blik mee te denken, een stok achter de deur te houden door continue contact te zoeken en mij te houden aan de gemaakte afspraken en tot slot door een uitgebreide taal- en spellingcheck uit te voeren. Zonder twijfel durf ik te zeggen dat ik zonder deze hulp mijn papiertje nog altijd niet binnen zou hebben. Diete, onwijs bedankt!!

Erwin – scriptiebegeleiding Communicatie
Onze dochter heeft van april tot juni 2016 een aantal dagen per week doorgebracht op HIP, omdat ze net even dat steuntje in de rug nodig had om met allemaal voldoendes over te gaan naar 2 havo. De havo/vwo brugklas is behoorlijk pittig als je havo-advies hebt gekregen vanaf de basisschool en daarom hebben wij in mei besloten om de laatste paar maanden van de brugklas hulp in te roepen van HIP. Onze dochter wilde eigenlijk zelf niet, maar na een paar keer geweest te zijn zag ze zelf ook wel in dat het een goede keuze was en daarna ging ze zonder mopperen naar HIP toe. Het was niet zo dat ze niet kon plannen, dat kan ze prima, maar het was juist meer de inhoudelijke begeleiding en het leren leren. Uiteindelijk is ze ook met allemaal voldoendes op haar eindrapport overgegaan naar 2 havo Cultuur & Media. Bij deze nogmaals dank aan HIP. Momenteel gaat het goed met onze dochter in 2 havo en heeft ze de hulp van HIP niet nodig, maar als ze in de toekomst weer hulp nodig heeft, dan gaan we zeker weer naar HIP toe.  Een aanrader voor iedereen die even een steuntje in de rug nodig heeft.

(1HAVO/VWO) – Huiswerkbegeleiding
Zeer positief over de begeleiding bij HIP Ede. De kritische blik op zaken, de stok achter de deur en de 1 op 1 aandacht heb ik als erg prettig ervaren. Ik kan HIP en Diete zeker aanraden!

Nick (HBO Communicatie) – scriptiebegeleiding
Doordat ik naast mijn afstudeerstage werkte, heb ik er toen voor gekozen om mijn afstudeerscriptie even te laten liggen tot ik daarna meer tijd zou hebben. Door persoonlijke omstandigheden, werk en weinig motivatie is dit toen op een heel laag pitje komen te staan en was ik alleen student omdat ik schoolgeld betaalde, maar verder werkte ik fulltime. Mijn afstudeeronderzoek leek een te groot ding, waar ik alsmaar meer tegenop keek en wat ik maar niet kon grijpen. Ik zag een recensie voorbijkomen van HIP, waar ik voor die tijd nog nooit van gehoord had, en besloot om in ieder geval een afspraak te maken. Die eerste afspraak beviel heel goed, Diete hielp mij om de structuur aan te brengen, samen hebben we de hoofdvraag geformuleerd en een plan uitgestippeld. Hoewel dit plan vrij ambitieus was en hoewel mijn begeleider vanuit de hogeschool er nog wel eens een hard hoofd in had, was Diete positief en zorgde ervoor dat ik wat meer zelfvertrouwen kreeg en weer geactiveerd werd als ik bij Diete was langs geweest. Deze week mag ik dan eindelijk mijn papiertje in handen gaan nemen en dat heb ik mede aan Diete te danken! Dankjewel daarvoor!

Jannie (Pabo CHE) – scriptiebegeleiding
Onze zoon zit in 4 VWO en kampt eigenlijk al vanaf de brugklas met faalangst. Dit schooljaar kreeg hij er zo

Leerling (4VWO) – Faalangsttraining
Hoi Diete (en alle anderen), Het liefst zou ik iedereen wat geven. Door heel HIP ga ik over naar het 2e jaar. Het was een moeilijk tijd, maar het is bijna voorbij. Door HIP ga ik met goede moed het volgende jaar in. En ik wil natuurlijk jou bedanken voor het mooie en leerzame jaar op HIP. Dank jullie wel!

Leerling (1vmbo/havo) – huiswerkbegeleiding

Laatste berichten

Onderwijsvernieuwing als uitgangspunt

12 maart 2019

‘Ons onderwijssysteem is aan vernieuwing toe’, stelde Jakolien Kraeima in de Volkskrant. Kraeima is personeelsmanager in het onderwijs, een functie waarin ze zich geconfronteerd ziet met het groeiende tekort in het basisonderwijs. De tekorten, die zijn er, maar wat is eraan te doen? Kraeima’s ideeën over een passende oplossing zijn […]

Lees meer

Levert huiswerk maken stress op? Bij Instituut HIP helpen we leerlingen weer te focussen, te plannen en effectief te leren. Een hele zorg minder voor de leerling en u als ouder. Zonder telefoon Een middag bij HIP begint standaard met een ritueel: leerlingen komen van school, vertellen hun belevenissen, drinken limonade […]

Lees meer

Er wordt weken naartoe geleefd, het levert soms slapeloze nachten op en iedere basisschoolleerling krijgt ermee te maken: de CITO-toets. Heel vreemd is het niet, want er hangt veel af van de score. De CITO-prestaties van een leerling kunnen nog jarenlang gevolgen hebben voor zijn of haar schoolniveau. Ook ouders […]

Lees meer

Bij Instituut HIP begrijpen we maar al te goed dat leren niet altijd even leuk is. Gelukkig zijn er websites die het wat makkelijker én leuker kunnen maken. De lijst hieronder bevat de 10 beste websites die iedere scholier zou moeten kennen. Op Instituut HIP gebruiken we deze websites dan […]

Lees meer

Zelfs zes jaar na dato kan ik het me nog goed herinneren: de schuldige blik van mijn docent Kunst & Beeldende Vorming. Mompelend bood hij zijn excuses aan aan mij en mijn werkstuk partner. Hij was ons profielwerkstuk kwijtgeraakt. Enkele vruchteloze zoektochten verder besloot hij op te geven en ons […]

Lees meer

What is HIP and Happening?   Deze nieuwsbrief staat vol met nieuws vanuit de gehele HIP Familie. Zeg maar: een mega update! Alle bedrijven die tot onze groep behoren staan hierin beschreven met een kleine terugblik op 2018, maar vooral ook met een grote vooruitblik: op naar 2018-2019! HIP is een […]

Lees meer

Het hebben van een overvolle agenda, door de bomen het bos niet meer zien en het toeslaan van paniek en/of stress. Het zijn factoren die meespelen zodra een nieuw schooljaar in de brugklas gaat beginnen. Met name in de brugklas is álles nieuw en worden deze struikelblokken herkend. Je krijgt […]

Lees meer

Veilig oversteken met Brugklastraining bij Instituut HIP! De eerste dag van de brugklas, wie heeft daar geen herinneringen aan? Dolen door een groot, onbekend gebouw met tientallen lokalen. Een rooster, een schoolagenda, een cijfersysteem en vooral: heel veel vakken. En heel veel huiswerk. Het kan zomaar gebeuren dat een kersverse […]

Lees meer

Huiswerk maken is belangrijk. Wetenschappelijk is bewezen dat huiswerk maken en leren een duidelijk positief verband heeft met de schoolprestaties. Pubers kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken bij hun huiswerk en dan kan huiswerkbegeleiding een goede optie zijn. Net als bij scholen bestaan er verschillen tussen huiswerkinstituten. Vooral […]

Lees meer

Huiswerkbegeleiding bij Instituut HIP is anders  

Lees meer