HIP Diagnostiek en Advies is het orthopedagogisch centrum van Instituut HIP.  

HIP Diagnostiek en Advies biedt diagnoses, behandeling en advies bij leerproblemen, ontwikkelingsvragen en ondersteuning van kinderen.

Tijdens de ontwikkeling van een kind kunnen er leerproblemen ontstaan, zoals dyslexie en dyscalculie. HIP Diagnostiek en Advies biedt hiervoor als orthopedagogisch centrum diagnoses, behandeling en advies. Ook voor hoogbegaafdheid, intelligentieonderzoek en faalangsttraining kunt u bij ons terecht.

HIP Diagnostiek en Advies biedt diagnoses, behandeling en advies
Kinderen kunnen terecht bij HIP Diagnostiek en Advies

Heeft u vragen over de ontwikkeling over de ontwikkeling van uw kind?

Door middel van onderzoek kunnen wij u hiermee helpen. U kunt bijvoorbeeld denken aan intelligentieonderzoek, dyslexie screening en onderzoek, dyscalculie screening en onderzoek, en hoogbegaafdheidsonderzoek.

Wilt u opvoedingsadvies of schooladvies? Of heeft u andere vragen?

Denk hierbij aan : ‘Waarom laat mijn kind dit gedrag zien?’, ‘Hoe moet ik reageren in deze situatie?’, ‘Wat zeggen deze resultaten over het functioneren van mijn kind?’ en ‘Hoe kan mijn kind het beste geholpen worden en hoe kan ik hier als ouder op inspelen?’. Middels een adviesgesprek krijgen we meer zicht op de problematiek en helpen wij u hier graag mee verder.

Begeleiding en behandeling

Indien nodig biedt HIP Diagnostiek & Advies een vervolgtraject aan op het adviestraject, gericht op begeleiding of behandeling van uw kind. Begeleiding en behandeling bij HIP Diagnostiek & Advies maakt uw kind weerbaarder, assertiever en sterker.

Wij bieden begeleiding en behandeling door een ervaren orthopedagoog NVO en/of remedial teacher door bijvoorbeeld faalangsttraining, cogmed werkgeheugentraining, school integratie, sociaal emotionele begeleiding of remedial teaching

Heeft u een school waarbij de ondersteuningsstructuur nog niet optimaal is?

Of is er een intern begeleider, remedial teacher of orthopedagoog die tijdelijk vervangen moet worden? Wij kunnen u op korte termijn helpen bij de ondersteuning of wij kunnen een tijdelijke vervanger regelen voor op school.

HIP Diagnostiek en Advies diagnosticeert, adviseert en helpt kinderen met oa leerproblemen
Wij staan met HIP Diagnostiek en Advies voor u klaar!
Ga voor alle informatie naar HIP Diagnostiek en Advies

terug