De Huiswerkklas start bij Instituut HIP Baarn en Instituut HIP Vleuten-de Meern.

De Huiswerkklas is voor kinderen die minder intensieve begeleiding nodig hebben, maar wel een stilteplek nodig hebben. Vaak zijn dit leerlingen die het fijn vinden om met hun vragen bij iemand terecht te kunnen. De leerling bepaalt wel zelf welk huiswerk er gemaakt of geleerd gaat worden. Daarmee  heeft de leerling de regie over het eigen leerproces. Uiteraard worden er wel tips gegeven over hoe het leer- en maakwerk aan te pakken.

In de Huiswerkklas wordt het huiswerk en leerwerk gemonitord door een van onze begeleiders. Er is één begeleider per tien leerlingen voor alle vragen en hulp. Op deze manier kan iedere leerling geholpen worden.

Het is mogelijk om de Huiswerkklas aan te vullen met een wekelijks studiecoaching-uurtje. Hierin wordt uitgebreid gekeken naar de weekplanning. Daarnaast is er extra aandacht voor leervaardigheden, waardoor de leerling snel zelfstandig het leren onder de knie krijgt.

Bijlessen zijn mogelijk indien blijkt dat bij één of meerdere vakken een steuntje in de rug zou kunnen bijdragen tot een beter resultaat op school. 

Voor leerlingen op de basisschool bieden we onder andere HIP4Kids:

  • speciaal voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 die net dat extra zetje in de rug of net die extra ondersteuning  nodig hebben bij hun school- en/of huiswerk
  • kernwoorden zijn: laagdrempelig, leerzaam, gezellig en leren van elkaar
  • het is ontstaan omdat er veel leerlingen zijn die te goed presteren om in aanmerking te komen voor Remedial Teaching, maar die wel degelijk hulp nodig hebben bij (bepaalde onderdelen van) hun schoolwerk.

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u contact opnemen met Instituut HIP Vleuten – de Meern of Instituut HIP Baarn. Het contactformulier hiernaast invullen is ook mogelijk, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Huiswerkklas bij Instituut HIP
Huiswerkklas met 1 op 10 begeleiding

 


terug