Soms heeft een kind wel de intelligentie voor een bepaald schoolniveau, maar ontbreekt het aan concentratievermogen en wil het daarom niet lukken. Daar is wat aan te doen.

Bij HIP Diagnostiek en Advies kunnen leerlingen met behulp van een Cogmed Werkgeheugentraining het bereik van hun werkgeheugen vergroten. De training is bewezen effectief gebleken bij kinderen met ADHD (met en zonder medicatie). Mocht u twijfelen, dan kunnen we samen met u bepalen of dit een passend programma is voor uw kind.

Over het programma

fs
Een trainingsessie duurt 20 tot 35 minuten

Met de Cogmed Werkgeheugentraining is een deelnemer vijf dagen in de week, ongeveer 35 minuten per dag bezig – jonge kinderen minder lang (20 minuten) en volwassenen wat langer (50 minuten). In een trainingssessie doet een leerling acht verschillende oefeningen die zowel het visuele als het verbale deel van het werkgeheugen trainen. De oefeningen worden moeilijker naarmate de vaardigheden van de leerlingen zich verder ontwikkelen.

De training omvat een intensief programma dat wordt begeleid door een speciaal opgeleide coach. De training kan zowel op een HIP-vestiging als thuis plaatsvinden.

De training helpt vaak wanneer een kind:

  • lees- en leerproblemen heeft, bijvoorbeeld met begrijpend lezen en rekenen
  • zich niet goed kan concentreren
  • instructies gemakkelijk en snel vergeet
  • moeite heeft met plannen en overzicht houden
  • opdrachten en schooltaken niet doet of niet af krijgt

De Cogmed Werkgeheugen Training is een softwaretoepassing die in verschillende versies verkrijgbaar is: Cogmed JM en Cogmed RM (voor kinderen) en Cogmed QM (voor volwassenen). De meeste mensen doen de training online, maar er bestaat ook een versie die u zelf op uw computer kunt installeren.

Informatie en aanmelden

U kunt voor meer informatie of direct aanmelden naar HIP Diagnostiek en Advies


terug