INSTITUUT HIP HELPT JE DE EINDEXAMENS DOOR!

Het einde van het schooljaar komt in zicht. Voor velen een fijne periode van het jaar; het zonnetje laat zich steeds meer zien, de bomen worden weer groen en de plannen voor de zomervakantie worden gemaakt. Toch is het voor een aantal leerlingen ook een hele stressvolle periode, want de eindexamens komen steeds dichterbij. Gelukkig sta je er niet alleen voor: Instituut HIP sleept je er wel doorheen! Natuurlijk hebben we de eindexamentraining die op dit moment in volle gang is, maar ook thuis zal je nog aan de bak moeten. Lees de volgende tips om te kijken hoe je dat aanpakt!

TIP 1: Plannen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je voor elke dag weet waar je mee aan de slag kunt. Vind je sommige vakken extra moeilijk? Trek daar dan meer tijd voor uit!

TIP 2: Oefenen, oefenen, oefenen.

Op internet zijn er genoeg oude eindexamens te vinden van voorgaande jaren. En wat is een betere voorbereiding dan het oefenen van een echt examen? Houdt tijdens het nakijken bij welke onderwerpen je nog lastig vindt, dan kan je daar nog extra mee oefenen. Als je iets echt niet begrijpt kan je altijd aan je docent vragen of hij nog wat extra uitleg kan geven. Of je vraagt Instituut HIP om wat extra hulp! Een extra bijlesje is zo geregeld.

TIP 3: Vrije tijd.

Af en toe een rustmoment inplannen is net zo belangrijk als het leren zelf. Las tijdens het leren pauzes in. Loop even een rondje, pak wat te eten en te drinken. Dan kun je daarna weer vol energie aan de slag! Ook is het belangrijk om af en toe eens een dagje niet te leren. Zet die eindexamens uit je hoofd en ga wat leuks doen!

TIP 4: De dag zelf.

Als het eenmaal zo ver is, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Schrijf per dag op wat je allemaal mee moet nemen voor het vak. Denk aan woordenboeken, een rekenmachine, voldoende pennen, etc. Neem ook genoeg eten en drinken mee! Een eindexamen is best een lange zit, en je hersenen kunnen de energie goed gebruiken! Pak de avond van te voren je tas in zodat je daar in de ochtend niet meer aan hoeft te denken.

Met deze tips heb je de optimale voorbereiding in ieder geval in the pocket! Instituut HIP wenst alle eindexamenkandidaten heel veel succes!  You can do it!

Instituut HIP helpt bij examens
Instituut HIP helpt bij examens

terug