Veilig oversteken met Brugklastraining bij Instituut HIP!

De eerste dag van de brugklas, wie heeft daar geen herinneringen aan? Dolen door een groot, onbekend gebouw met tientallen lokalen. Een rooster, een schoolagenda, een cijfersysteem en vooral: heel veel vakken.

En heel veel huiswerk.

Het kan zomaar gebeuren dat een kersverse brugklasser door de bomen het bos niet meer ziet en totaal onvoorbereid bij een wiskundeproefwerk verschijnt. Of éven was vergeten dat die praktische opdracht deze week nog ingeleverd moest worden. En dan moet de toetsweek nog beginnen…

Bij Instituut HIP begrijpen we dat de overgang van basisschool naar brugklas een spannende, ingrijpende gebeurtenis is. En dat veel brugklassers behoefte hebben aan een steuntje in de rug. Of je nu ontzettend goed woordjes kan leren of een wiskundewonder bent, soms is wat hulp bij het plannen van al dat schoolwerk ontzettend fijn. En ook leerlingen die behoefte hebben aan extra uitleg kunnen bij ons terecht.

Daarom bieden wij de brugklastraining aan. In een periode van zes weken leren de leerlingen bij Instituut HIP om hun huiswerk te plannen en te structureren. Ze oefenen met het onderscheiden van de hoofd- en bijzaken van hun leerstof. Ook bieden we ondersteuning bij het inplannen van de toetsen: hoe vroeg moet je eigenlijk beginnen met leren? En hoe pak je zoiets aan?

Daarnaast draaien de brugklasleerlingen mee in de reguliere huiswerkbegeleiding; ze zijn natuurlijk ook gewoon middelbare scholieren! Binnen de begeleiding kunnen ze bij onze begeleiders terecht met al hun vragen. Boven alles leren de brugklassers bij Instituut HIP dat leren leuk kan zijn als je het een beetje slim aanpakt. Dat levert zelfvertrouwen op waar ze hun hele schoolcarrière profijt van hebben.

De Brugklas: met Instituut HIP ben je er klaar voor!

Brugklastraining bij Instituut HIP

De Brugklas: veilig oversteken met Instituut HIP!

Lees HIER meer over de brugklastraining van Instituut HIP en neem contact op met de DICHTSTBIJZIJNDE VESTIGING van Instituut HIP voor de brugklastraining

terug