Bij Instituut HIP begrijpen we maar al te goed dat leren niet altijd even leuk is.

Gelukkig zijn er websites die het wat makkelijker én leuker kunnen maken. De lijst hieronder bevat de 10 beste websites die iedere scholier zou moeten kennen. Op Instituut HIP gebruiken we deze websites dan ook maar al te graag bij de ondersteuning van onze leerlingen.

  1. Biologiepagina (http:// www.biologiepagina.nl) – Biologiepagina.nl bevat ontzettend veel oefenmateriaal, extra uitleg en spelletjes die het leren van biologie voor alle niveaus leuker en makkelijker maakt.
  2. Quizlet (http://www.quizlet.com) – Quizlet is het beste overhoorprogramma! Voeg bestaande sets van overhoorkaartjes toe aan je account of maak eigen kaartjes. Quizlet herhaalt de kaartjes die jij moeilijk vindt iedere keer opnieuw, zodat je ze echt onthoudt! Quizlet is er voor op de computer en als app op je mobiel.
  3. CambiumNED (http://www.cambiumned.nl) – Cambiumned is al jaren dé website voor het oefenen van Nederlandse spelling en grammatica. De website ziet er wat verouderd uit, maar de oefeningen zijn erg goed.
  4. Tormentil (http://spelling.tormentil.nl) – Minder bekend dan Cambiumned is Tormentil, maar deze site is minstens zo goed. Voor het leren van Nederlandse werkwoordspelling is deze website echt een uitkomst.
  5. MeesterGijs (https://www.meestergijs.nl) – MeesterGijs biedt ontzettend veel oefenmateriaal aan voor het vak Engels. Bij de oefeningen voor de grammatica maakt hij zelf uitleg.
  6. Sommenprinter (https://www.sommenprinter.nl)  – Met Sommenprinter kan je in een paar drukken op de knop je eigen oefenbladen voor rekenen maken. Ben je slecht in deelsommen, of zijn juist procenten het probleem? Met sommenprinter is oefenmateriaal vinden een eitje.
  7. Boekenzoeker (http://boekenzoeker.org/) – Iedere scholier moet het doen: boekverslagen schrijven! Maar hoe kies je toch een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt jou bij het kiezen van een leuk en geschikt boek.
  8. Coggle (https://coggle.it) – Is je handschrift niet zo netjes of is een mindmap maken voor jou een heel karwei? Met Coggle kan je heel gemakkelijk online mindmaps maken en bewaren. De verschillende onderdelen van de mindmap geef je gemakkelijk hun eigen kleur en kan je ordenen zoals jij het wil. Dat scheelt tijd!
  9. English-Hilfen (https://www.englisch-hilfen.de/en) – De website English Hilfen biedt verschillende oefeningen voor het vak Engels. Vooral de oefeningen over de werkwoordstijden zijn een aanrader! De site is bovendien erg netjes en overzichtelijk.
  10. WRTS (http://www.wrts.nl) – WRTS is de bekendste website om woordjes mee te overhoren. Net als Quizlet kan je zelf overhoorkaartjes maken of die van anderen gebruiken. Helaas kan je zelf maar maximaal 10 lijsten opslaan met een gratis account.

Mochten deze gouden tips niet werken, dan kunnen we je wellicht bij Instituut HIP persoonlijk helpen met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of een bijles. Neem contact op met één van onze 16 vestigingen middels het contactformulier of neem telefonisch contact op!

 

De 10 beste websites die scholieren kunnen helpen bij het leren
Eerste hulp bij het leren: de 10 beste websites

terug